科技雜碎:第 118 集《科技及電玩新聞 20180412》

科技雜碎繼續送上科技及電玩新聞,iPad 2018 發佈了,到底部機值唔值得期待呢?Intel 發佈 notebook 用的 i9 CPU?而電玩方面,首先會同大家講 FGO、刀使巫女、DC 火力無限幾款手機遊戲,而今次仲會有武俠遊戲新作的消息?更多內容請收聽今集《科技雜碎》啦!

Read more

科技雜碎:第 117 集《VR遊戲發展2018》

今集雜碎的科技新聞,除左一般的科技新消息之外,當然會同大家講 Facebook 近黎相關的事啦,越講越多奇怪事在內?另外今集會有雜碎專題《VR遊戲發展2018》,除左焚總會分享係日本的 VR 遊記外,仲會傾下 VR 現時的發展方向,更多內容請收聽今集《科技雜碎》啦!

Read more

科技雜碎:第 114 集《科技及電玩新聞》

今集的雜碎,電玩新聞方面除左會講無雙8同 MHW 兩款新遊戲,仲會同大家講 Kingdom Heart 3?係真唔係呀?而科技新聞方面除左會講「自由鳥」同其他科技新聞,當然繼續有科技柒事錄… 今次又係咩事呢?詳情請收聽今集《科技雜碎》啦!

Read more

科技雜碎:第 111 集《科技及電玩新聞 20180104》

今集的科技新聞會講 Apple、Samsung、Google 的相關新聞,仲會介紹一款實用的手機 Apps;而電玩新聞方面,除左會講一些新遊戲情報,仲請左位朋友黎一齊傾下 Kirara Fantasia 同 Fate/Grand Order 呢兩款手機遊戲,更多內容請收聽今集《科技雜碎》啦!

Read more